Hoe werkt het opzeggen van een zakelijke rekening

Wanneer je besluit om van bank te veranderen of je zakelijke rekening niet meer nodig hebt, dan moet je je zakelijke rekening opzeggen. Dit is een relatief eenvoudig proces, maar er zijn bepaalde stappen die je moet nemen om ervoor te zorgen dat je je zakelijke rekening correct sluit en niet wordt verrast door eventuele kosten, te betalen vergoedingen of andere problemen. Volg de onderstaande stappen om je zakelijke rekening met succes op te zeggen.

Stop met gebruiken van je rekening

Eerst moet je stoppen met het gebruik van de zakelijke rekening om alle lopende opbrengsten en betalingen volledig te laten stoppen . Over het algemeen duurt dit ongeveer twee weken, maar het kan langer duren, afhankelijk van je bank. Zorg ervoor dat je online controleert welke transacties nog openstaan.

Annuleer automatische betalingen

Je moet ook alle automatische betalingen annuleren die je via je oude rekening hebt ingesteld. Een goede manier om ervoor te zorgen dat alle automatische betalingen worden afgehandeld, is door een lijst met terugkerende betalingen te maken en ze vervolgens over te zetten naar je nieuwe rekening.

Zet je geld over naar je nieuwe rekening (of persoonlijke) en sluit je oude rekening

Wees extra alert op eventuele openstaande bedragen op je oude rekening, zodat je geen kosten moet betalen. Controleer ook of je oude bank een overdrachtslimiet heeft, aangezien veel banken het bedrag beperken dat je per keer kunt overboeken of opnemen.

Bewaar alle overzichten van af-en bijschrijven

Voor je bedrijfsadministratie is het heel belangrijk dat je de overzichten van je zakelijke rekening bewaart. Je kunt namelijk in de toekomst worden gecontroleerd door de belastingdienst. De overzichten kun je gemakkelijk downloaden via online bankieren. Bewaar ook de bevestigingsbrief van met de opzegging van je rekening.

Sluiten verwante rekeningen

Een andere belangrijke stap bij het sluiten van je zakelijke rekening is ervoor te zorgen dat alle gerelateerde rekeningen worden gesloten. Veel zakelijke rekeningen bieden een gratis spaarrekening. Het is van essentieel belang dat je alle andere rekeningen sluit die aan je bedrijf zijn gekoppeld, omdat dit mogelijk problemen kan veroorzaken als je identiteit wordt gestolen of iemand probeert de rekening opnieuw te openen.

Hoe opzeggen?

Er zijn een aantal opties voor het sluiten van je zakelijke rekening, wat ook van je bank af hangt.

  • 1. Ga persoonlijk naar een filiaal van de bank van je zakelijke rekening en zeg je rekening op.
  • 2. Vertel een medewerker van de klantenservice telefonisch dat je je zakelijke bankrekening wilt sluiten. De bankmedeweker vraagt om je identificatie en verifieert of je wordt vermeld als een bedrijfsfunctionaris.
    3. Laat voldoende saldo op de rekening staan om transacties te dekken die niet aan de bank zijn betaald. Informeer de medewerker of transacties nog moeten worden uitgevoerd en geef het totale bedrag op dat nodig is om de kosten van de transacties te dekken. Het bedrag wordt afgetrokken van je beschikbare middelen om het eindbedrag te bepalen dat je ontvangt.
    4. Onderteken de sluitingsdocumenten van de rekening en verkrijg het eindsaldo.